Thursday, 12 November 2020
כיצד משפיע תעשייה 4.0 על הייצור המסורתי?
ענף 4.0 הוא נושא שנדון בהרחבה, כאשר בינה מלאכותית (AI), ביג דאטה ולמידת מכונה הם מרכיב מרכזי בהתפתחויות הנוכחיות. אך מה המשמעות של פעילויות דיגיטליות אלה וכיצד הן ישפיעו על הייצור המסורתי? ב- Dormer Pramet, יצרנית כלי החיתוך העולמית, החלה לשלב את ענף 4.
0 בתהליכי הייצור שלה ועובדת עם יבמ, אחת מחברות ניתוח הנתונים המובילות בעולם, בכמה פרויקטים מרכזיים. זה כולל שימוש בכמויות גדולות של נתונים למיפוי שרשרת הערך בכל מחלקת יחידת הייצור שלה בסומפרק, צ'כיה, ושילוב תוכנות מחשב לזיהוי ליקויים בכלים בשלבי הייצור הראשונים. בפרויקט הראשון, דורמר פראמט השתמש באלגוריתמים מתקדמים ובשיטות סטטיסטיות כדי לעקוב אחר כל הזמנת מוצרים הניתנת לאינדקס מהשנתיים האחרונות וכיצד הפריט עבר ביחידת הייצור, ויצר מודל רשת של המפעל כולו.
מודל זה תיאר כיצד המכונות אינטראקציה ביניהן והראה כיצד כל שיבוש בתהליך, כגון זמן השבתה לא מתוזמן של המכונה, יכול להתפשט במערכת כולה. הוא זיהה נקודות קריטיות בתהליך בהן נושאים קטנים יכולים לגרום לחוסר יעילות משמעותי בהמשך. כולם דורגו לפי חומרה כדי לסייע במיקוד במקום בו נדרש שיפורים כדי לייעל את הביצועים ולהשיג את ההשפעה הגדולה ביותר.
בשלב השני של הפרויקט, דורמר פראמט בחן את הגדרת המדדים שנכמתו כנושא, כגון איכות, השבתת תחזוקה או עמידה בתכנית הייצור. מדדים אלה נותחו שוב בכדי לזהות תחומים נוספים של שינוי תפעולי ולהציע שיפורים ספציפיים. בינתיים, דורמר פראמט משתמש בתחנת בדיקה של יבמ, המיושמת בתוך מכונת לחיצה, כדי לסרוק הוספות באמצעות סדרת מצלמות, אורות ואלמנטים מכניים נעים.
זה בשלב הראשון של תהליך הייצור ויכול לסייע בשיפור איכות המוצרים שלה ממש בתחילת הייצור. מתבצעת זיהוי אוטומטי של תמונות מכונה כדי לאתר, וכן לזהות את סוג הפגם וחומרתו. זיהוי זה משתמש ברשתות עצביות מלאכותיות - מודל ממוחשב המשפר את הביצועים לאורך זמן.
לכן, הצלחתו תלויה בדיוק בזיהוי. דיוק זה מושפע ממספר תמונות הפגמים ומשונותם המוזנים למערכת. על ידי הוספת כמה שיותר דוגמאות ומידע יעזור בלימוד המכונה מה נכון ומה לא בסדר במוצר.
זה לא רק מגביר את דיוק הזיהוי, אלא מסייע באיתור ליקויים פחות ברורים, הפחתת אזעקות שווא. ולזהות מאפייני בעיה. כל האלמנטים והפרויקטים הדיגיטליים הללו מטרתם לשפר את הסטנדרטים הגבוהים הקיימים של דורמר פראמט ביכולות הייצור, שנבנו על מאה של ידע ומומחיות. היא תשתמש בהם בכדי לשפר את תהליכי הייצור שלה, להגדיל את איכות כלי החיתוך, להפחית בזבוז ולקדם את השירות הניתן ללקוחות.
כל אחד מהאלמנטים הללו מהווים חלק מפעילות החברה 'Make the Shift 2030' שהוקמה במטרה ליצור עסק בר קיימא יותר. למידע נוסף בקרו באתר www.dormerpramet.
com.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment